Hoşgeldiniz

TWITTER FACEBOOK

FACEBOOKTA BİZ

GESOTİM deprem bölgesine giderek çalışmalara katıldı

Ana Sayfa » Basından » GESOTİM deprem bölgesine giderek çalışmalara katıldı

GESOTİM deprem bölgesine giderek çalışmalara katıldı.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrasında bir avuç gönüllü tarafından kurulan ve günden güne büyüyerek profesyonel anlamla arama kurtarma çalışmaları ile birçok afette görev alan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM), Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem felaketi sonrası bölgeye intikal ederek depremzedelerin yanında oldu.
Aynı zamanda Gölcük Esnaf Odası Başkanı ve Kocaeli Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili olan GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman öncülüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve ekibine eşlik eden 10 tim üyesi, insani yardım desteğinde bulundu.
Depremlerde arama kurtarma faaliyetlerinde ilk 72 saatin hayati önem taşıdığını belirten Kocaman, “Bizler ilk dakikalarda bölgeye ulaşamadığımızdan bölgeye yakın bölgeler arama kurtarma çalışmalarına katkı vererek çalışma yapmaktaydılar. Biz bölgeye B planımız kapsamında insani yardım desteği için gittik.
Yetkililerle görüşüp ücra köşedeki köylere giderek evleri inceledik. Bölgede hava çok soğuktu. İnsanların acil ihtiyaçlarına dört elle sarılarak AFAD’tan temin edilen çadırları kurduk. Bölge insanı bizlere kucak açtı, bizleri bağırlarına bastılar” diye belirtti.