Hoşgeldiniz

TWITTER FACEBOOK

FACEBOOKTA BİZ

GESOTİM 20 YAŞINDA !

Ana Sayfa » Basından » GESOTİM 20 YAŞINDA !
Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) Başkanı Necmi Kocaman GESOTİM’in kuruluşunun 20. yıl dönümü hakkında açıklama yaptı.
Başkan Kocaman  GESOTİM kurulul amacının insanlara faydalı olmak olduğunu belirterek “Gölcük Gesotim Arama Kurtarma ekibi, deprem konusunda toplumun bilgilendirilmesini, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda diğer dernekler, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar ve devlet organları ile koordineli çalışarak toplumda deprem bilinci oluşturmayı ve bu sayede mümkün olan en büyük faydayı sağlamayı amaçlayan, tamamen gönüllü üyelerden kurulmuş bir kurumdur” dedi.
GESOTİM İNSANLARI BİLİNÇLENDİRİR
Ekibin ana hedefinin toplumda herkesin temel deprem eğitimini alması ve bu doğal afet karşısında duyarlı ve bilinçli olması olduğunu belirten Kocaman “Bu hedef dogrultusunda GESOTİM, politikasını, toplumda her bireyin deprem konusunda bilgilendirilmesi ve üzerine düşen görevleri yapabilmesi için bireylerin ve kuruluşların beraber çalışarak katkıda bulunduğu bir eğitim hareketi oluşturma üzerine kurmuştur. Burada amaç kişisel güçlendirmeden yola çıkarak yapısal güçlendirmeye ulaşmaktır. Herkesten kendisi için duyarlı olmasını bekliyoruz.Unutmayalım. Her insanın mutlak yapabileceği bir iş vardır. Afetsiz nice yılları bilinç ve şuurlu yaşamak ümidiyle.Tüm Gesotim Gönüllülerinin gönülden tebrik ediyoruz.Karşılık gözetmeden yaptıkları bu onurlu işlerinden dolayı hepsinden Allah razı olsun.Yanımızda olan katkı sağlayan tüm dostlarımıza ve kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Yılımız kutlu olsun” dedi.